“Malin, ini Mama, Nak.. Mama tidak minta pulsa..”

Anakku sayang,

Kalau kamu sekolah nanti, mungkin legenda Malin Kundang yang diceritakan Bu Guru di sekolah akan sedikit berbeda dengan versi yang dibuat oleh Butopik Production House.

Begini sebagian cuplikannya:

 

Scene 91823 – take 1:

@MamanyaMalin tidak langsung baper dan mengutuk anaknya jadi batu. Sebagai supermom-slash-single mother-slash-womenpreneur teladan yang berwawasan luas serta tidak mudah termakan hoax dan menyebarkan hate speech di akun Facebooknya, dia memang kesal dan sakit hati, tapi tetap mampu stay cool agar bisa introspeksi diri.

“Duh itu anak kok jadi kurang ajar ya.. Hmmmm.. Tapiiii, yah, bisa saja kan dia memang salah orang? Mungkin ini salahku karena tidak rajin memakai krim antiaging dan tabir surya SPF 30 sehingga keriput dan noda hitam akibat sinar matahari membuat wajahku jauh berubah dan sulit dikenali. Apalagi zaman sekarang saja banyak penipuan bermodus keluarga. Ngaku-ngaku mama, ternyata ujung-ujungnya minta pulsa. Mungkin saja dia hanya bersikap waspada. Baiklah, aku akan klarifikasi lebih lanjut!”

 

Scene 91825 – take 4:

@MamanyaMalin mengirimkan DM ke akun Twitter dan Instagram @Maleen_K_2016 untuk tabayyun, seperti dalam ajaran agama yang dianutnya. Dia hanya ingin klarifikasi apakah ada kesalahpahaman. Apakah anaknya mengira dia orang asing yang berniat menipu. Ternyata tidak, @Maleen_K_2016 memang durhaka. Dia memang malu mengakui asal-usulnya, karena #OOTD ibunya saat itu tidak sebagus Memo @aniyudhoyono dan kulitnya tidak sekencang kulit mamanya Ricky Harun.

 

Scene 91826 – take 1:

@MamanyaMalin sangat terpukul. Beberapa orang dari girl gangnya menyarankan agar ia mengancam anak itu untuk mengutuknya menjadi batu. Namun @MamanyaMalin tidak terhasut. Dia ingin mendidik anaknya dengan kasih sayang, bukan intimidasi. Kemudian berdoalah dia pada Allah SWT. “Ya Allah, ampunilah dosa hamba jika hamba salah mengasuh anak hamba hingga menjadi umatmu yang durhaka. Ampunilah anak hamba @Maleen_K_2016 dan berikan petunjuk agar tidak lagi membuat username alay dan sadarkanlah ia agar kembali ke jalan yang benar. Jadikanlah ia anak yang saleh dan izinkan kami menikmati mother-and-son quality time bersama, baik di dunia dan di akhirat. Amiiinn.”

 

Scene 91829 – take 2:

Tetiba @Maleen_K_2016 merasakan ada hidayah yang mengalir dalam kalbunya. Tanpa menempuh jalur hukum dan tes DNA, ia segera mencari ibunya. Ia meminta maaf sambil menangis. Dengan penuh haru, @MamanyaMalin memaafkan anaknya. Akhir kata, Malin Kundang mengganti usernamenya serta menjadi anak saleh yang rajin mendoakan ibunya sehingga sang ibu mendapatkan keselamatan di dunia dan akhirat. Cerita ini berakhir bahagia dengan win-win solution bagi kedua belah pihak.

**

Drama antiklimaks ini sebetulnya lebih cocok didedikasikan untuk eyang putrimu, yang telah mengajarkan Mama tentang kasih ibu yang, ehm, agak lebih masuk akal. Setidaknya bagi Mama.

Kasih ibu yang pemaaf.

Kasih ibu yang rasional.

Kasih ibu yang tidak main kutuk-kutukan.

Kurang lebih demikian.

Mungkin selamanya Mama tidak akan bisa menjadi ibu sebaik Eyang Putri.

***

 

“Kalo aku durhaka kayak Malin Kundang, apa Ibu juga bakal ngutuk aku jadi batu?”

“Nggak lah. Ibu omelin aja. Trus kalo nggak mempan ya didoain supaya kamu insyaf dan tobat.”

(percakapan Mama dengan Eyang Putri sekitar 20 tahun lalu)

****

I don’t deserve a Mother’s Day yet. So, Selamat Hari Eyang.

 

Categories: Awkward Mother, Daily Rambler | Leave a comment

If we have a fight

Dear Son,

There will come the days when you follow my advice not because you think I’m right, but because you’re just too tired to argue.

Especially in the next 30 years, maybe, I would be one of those old people who are illogical and my words do not always make sense to you. And I’m your parent, so you will most likely be fed up having a fight with me. Even if I’m right, often it will be difficult for you to agree with my opinions. While at other times, I’m just simply mistaken and you’re aware of it.

Maybe those are merely trivial cases, so your wise mind knows that it’s not worth fighting for. But if you are like me, you enjoy winning an argument. So this situation can drive you nuts because it disturbs your sanity knowing that something is not relevant to your knowledge but you cannot do anything because you don’t want to hurt me.

If that ever happens, Son, please forgive me.

Don’t hate me. Because I might be doing that only because I care so much about you.

Understand me. Because we might have different perspectives.

Try my words. Because I could be correct.

Use kind words. Because the older I am, the more sensitive I might become.

And most importantly, be patient to me. Much, much more patient that I am to your grandparents today. They are lovely people. So lovely that each time we argue, it makes me regret having to be impatient and make them sad. But you have half of your father’s serenity. I know you are not gonna repeat my mistake.

Anyway, just in case it works, show me this message.

So I will remember how it feels to be in your position.

With so much love and precautions,

Mother

Categories: Awkward Mother, Uncategorized | Leave a comment

About your old man

Dear Son,

I just want you to know that your father is a very, very, very kind person.

Mother

 

Categories: Uncategorized | Leave a comment

“…Sekiranya Allah menghendaki, niscaya kamu dijadikan-Nya satu umat (saja). Tetapi…”

Hari ini saya membuka newsfeed FB dan belajar banyak hal.

Untuk Pak Ahok, terima kasih atas kerja keras Bapak selama ini. Saya pun sering setuju dengan prinsip-prinsip Bapak. Jujur saya merasakan banyak perubahan positif di Jakarta selama masa pemerintahan Bapak. Sebagai manusia, tentu ada hal yang saya kurang suka dari Bapak, antara lain kebiasaan Pak Ahok menggunakan majas totem pro parte (eh bener kan ya?), di forum publik. Bapak kerap menggeneralisasi suatu kelompok atas perilaku negatif sebagian oknum. Terhadap rekan anggota dewan dan profesi medis, misalnya. Mungkin masih ingat? Begitu juga dengan orang yang menggunakan ayat Al-Maidah 51, tidak semuanya berniat mempolitisasi ayat. Sebagian mungkin memang tulus menyampaikan pemahamannya, sesuai tafsir dan ulama yang menjadi referensinya. Nah kali ini Pak Ahok bisa belajar dari kesalahan untuk lebih berhati-hati menjaga lisan. Umat Muslim sudah menunjukkan sikap. Bapak sudah minta maaf. Islam yang saya pahami mengajarkan penghormatan terhadap Sang Pencipta sekaligus cinta kasih, prasangka baik, dan pengampunan terhadap sesama. Jadi saya tulus memaafkan Pak Ahok. Semoga Bapak bisa membawa lebih banyak kebaikan bagi Jakarta dan Indonesia.

Untuk teman-teman agama lain, terima kasih atas hubungan baik selama ini. Semoga kita bisa tetap rukun ya. Mohon maaf kalau pernah/sering melihat umat Muslim yang keras dan bersikap memusuhi sampai membuat kalian tidak nyaman. Sungguh, masih lebih banyak kok, Muslim yang cinta damai. Mudah-mudahan kalian tidak balik memusuhi dan termakan hasutan media provokatif.

Untuk teman-teman sesama Muslim yang ikut atau mendukung demo 411 maupun yang tidak, terima kasih atas kerjasama kalian kemarin. Semoga kita semua bisa selalu menjaga kehormatan Islam sekaligus perdamaian bangsa ya. Kita wajib saling mengingatkan, tapi perlukah menghujat pemahaman yang berbeda? Kita ingin Islam dikenal sebagai rahmatan lil alamin bukan? Rasulullah SAW  mengutamakan cara berdakwah yang simpatik. Sayang sekali jika ajaran Islam tidak tersebar dengan baik ke seluruh umat manusia karena kita sibuk menyerang golongan lain, dan bahkan sesama Muslim, hingga lupa menjaga citra Islam yang sesungguhnya. Mari bersama-sama introspeksi. Kalau sampai kelakuan kita membuat orang berburuk sangka terhadap Islam, tidakkah itu berarti kita sedang menistakan agama sendiri?

img-20161105-wa0002

Kemudian, ketika kita hendak sekedar nyinyir atau bahkan memutus silaturahmi (unfollow/unfriend/socmed war) dengan teman/kerabat karena perbedaan paham, ada baiknya kita mengingat QS Al-Maidah 48, Hud 118, An-Nahl 93 dan As-Syuura 8. Ayat-ayat ini mungkin tidak sekekinian Al-Maidah 51. Mungkin juga saya salah memahami (mohon koreksinya). Tapi cukup ampuh untuk mengingatkan saya bahwa perbedaan itu memang ada dan kebenaran sejati hanya milik Allah SWT.

Kalau ulama saja bisa berbeda tafsir dan pendapat, apalagi kita umat biasa, bukan? Semoga kita bisa terus belajar dan berlomba-lomba dalam kebaikan. Seperti yang disampaikan dalam Al-Quran, kitab suci yang sangat kita cintai ini.

Sampaikan atau diam?

Kita diserukan untuk menyerukan ajaran Allah. Baik kepada saudara sesama Muslim maupun agama lain. “Sampaikanlah walau hanya satu ayat”, begitu kata salah satu hadis favorit kita. Di sisi lain, yang menentukan kebenaran itu hanya Allah SWT. Jadi, ketika kita berselisih paham, bisa saja kan apa yang kita yakini benar itu ternyata salah? Saya juga orangnya nyinyir berat. Selama ini, kalau ada yang saya nggak sreg pasti gatal ingin komen. Tapi sekarang, setiap mau nyinyir, jadi agak mikir-mikir lagi, “Wah belum tentu nih pemahaman eke bener”. Malu juga sama anak, kalau udah emak-emak begini masih doyan rusuh di status FB.

Di sisi lain, kita punya akal sehat dan nurani. Jadi kalau ada ilmu yang nggak disampaikan ke orang-orang yang kita peduli, rasanya berdosa. Pasti teman-teman pernah mengalami dilema serupa kan? Nah sekarang coba deh bandingkan ketiga pernyataan ini.

1. “Ini lho ada ayat ini. Tafsirnya begini. Kurang jelas apa lagi sih? Kalau tidak sepemahaman dengan ini kamu jelas salah. Iman kamu dipertanyakan. Kamu bukan Islam, tapi kaum munafik yang tidak cinta pada Allah. Mending diam saja tidak usah berpendapat!”

2. “Ini lho ada ayat ini. Tafsirnya begini. Makanya belajar Islam yang bener. Otak itu dipake. Yang bikin malu Islam tuh orang-orang radikal kayak kalian. Kalau tidak bisa terima perbedaan, sana tinggal di gurun aja!” 

3. “Ini lho ada ayat ini. Tafsirnya begini. Saya memahaminya begini. Mudah-mudahan benar ya. Tolong dikoreksi kalau saya salah. Oh gitu ya? Ok deh kalau ternyata masih berbeda ya semoga kita ditunjukkan Allah mana yang benar. Nah tuh ada abang gorengan lewat. Saya traktir cireng deh.”

Mana yang lebih ingin kita dengar? 🙂

Semoga saya nggak dibully dan semoga Allah SWT membimbing kita semua.

Salam,

Yang ngarep dibeliin cireng

Categories: Daily Rambler | Leave a comment

“KALIAN SUCI AKU PENUH DOSYAAHH”: A letter to my future teenage son

Dear Son,

If you turn to be a bad kid or someone who seem to meresahkan masyarakat, my father and I are among the first ones to blame. I really don’t want that, ever. So please read on.

 

In the next 14 – 15 years I will probably deal with adolescent problems.

You will probably have an idol that I will never understand.

You will probably fancy bad girls or look up at bad boys.

Your role models will probably sing something like this. And if you do too, Son, here’s my comments for you.

 

 “…..Sejak remaja ku tak pernah meminta biaya untuk bergaya, bukan duit dari orang tua”

Look, Son. It’s wonderful if you are a hard worker and can support yourself. But that doesn’t mean you should get cocky and think that you can do whatever you want without considering your parents’ advice.

“Mereka mengejek, mereka mencela, ini anak nakal, masa depan nggak ada. Memang sekarang aku tak bekerja, bisnisku lebih dari mereka.”

Well, it’s irritating to hear people being judgy about your future. But you can choose to forgive and ignore them. But what do you mean by “lebih”? Are you saying that you are more successful? What is your parameter of success? A huge deal of Instagram endorsement? Are fame and money your life goal? If they are, I must have done something wrong raising you, because I definitely don’t mean that. Money and fame are fun and desired by most people. I wouldn’t deny such blessing either. You can do so much goodness with them. But if you use them only to justify your acts and prove your superiority among your peer without considering the effects to others, you’re making it really hard for me to be proud of you.

zombomeme09102016134945

“Loe semua lah yang paling benar. Loe semua nilai kita dari luar. Tatoan tapi tak pakai narkoba. Jangan nilai kami dari covernya.”

As a teenager, I used to think that we can do whatever we want and people shouldn’t judge. But 10 years later I have realized that it was the most irrelevant advice ever. Of course people judge. A human brain receives stimuli, analyzes, and makes judgement on what to act, to react, to comment, and to make whatsoever response. Even if we’ve tried so hard to be good, people can still spot your flaws. And that’s okay. But normally, people only see what you choose to show. So you’re the one who gets to decide on how to be perceived, assessed, or in other word, judged. How could you expect people to see you as a pumpkin if you dress like an eggplant?

And I appreciate it that you don’t use drugs. That is wonderful! But if I ever see you smoke, I will be as sad and as angry. Smoking is an underrated danger, Son. It’s a serious public health concern. It’s an unfair business. It’s useless. It stinks. It doesn’t make you look any handsomer. Please tell me one good reason to smoke, because I’ve never heard of any.

“I’m bad girl. Bila kau tak pernah buat dosa. Silahkan hina ku sepuasnya. Kalian semua suci aku penuh dosa.”

I’m not gonna comment much on this because I got it from http://www.azlyric.com. Just a little correction to whoever typed it. I believe it’s “silakan” not “silahkan”.

zombomeme09102016135120

“I’m bad boy. Kau benci ku yang apa adanya. Dan silahkan sukai mereka. Yang berlaga baik didepan kamera.”

Look, I’m concerned about this mindset. Do you mean that nice looking people are not genuinely nice? Son, I know it’s true that there are fake people everywhere. But there are also many others that are good inside out. People make mistakes. Nobody is perfect. I believe that even the meanest criminal has ever done at least one good deed in his life. But please don’t think that the only way to be true to yourself is by overly displaying the bad side of you.

Remember this, Son. There is a thin line between hypocrisy and maturity.

Hypocrisy is pretending to be someone other than yourself. Maturity is being yourself without harming others.

Hypocrisy is covering up your mistakes with made-up acts so people will never find out. Maturity is admitting your mistakes without excessively showing it off.

Hypocrisy is using fame and money to make people think how good you are. Maturity is using fame and money to inspire people to do something good for themselves and society.

Hypocrisy is concerning your image only. Maturity is concerning the impact of your behavior towards others.

 

I honestly still find it hard to see the line and keep on the right track but I will try my best. I guess it’s normal if you want to be cool. And if you think your father and I are not cool enough to set for an example, please talk to me. I can introduce you to MANY OTHER PEOPLE in the world who are real proofs that there are good ways of being cool.

So I’m begging you, Son. Choose your heroes wisely.

 

With so much love and worry,

Mother

Categories: Awkward Mother, Teens | 4 Comments

I hope Boneka Susan would want to become a farmer too

Dear Son,

Let me tell you a little bit about my childhood in the 90s. There was this adorably creepy doll called Susan who, together with her ventriloquist Kak Ria Enes, sang a song about her dream. She wanted to be clever so she could become a doctor, an engineer, or the president. It was an amusing song and very popular in the 90s. And it had a good message for young children all over Indonesia. Dream high, achieve more.

Too bad the song was too short, yet there were so many professions in the world that were not popular enough to make it into the lyrics. And I’m just sad that until today, farmer is not seen as Indonesian children’s dream job. I think it is ironic. We have vast land with good soil and relatively friendly climate. We should be able to grow our own food. But, Son, we don’t excel in agriculture as much as we should have.

It’s good that Susan paid high respect to doctors, engineers, and presidents. I just think that many other professions deserve that kind of acknowledgement too. In this case, I’m thinking about farmers. If their role is so important, how come we take it for granted? And we’ve been doing that for way too long.

“Mother, you’re not a farmer. Quit yapping about food sovereignty and anything else you know nothing about.”

I will, Son. But today is September 24th, it’s National Farmers Day (Hari Tani Nasional). I was never aware about it until I googled it last month. It’s never featured in LINE Today, or in my Facebook newsfeed, or anywhere in my social media timeline. I came across this competition because a good friend of mine shared it to me. I think it’s a good step to promote farming and to bring in more young people into agriculture business. It’s a shame that this announcement didn’t get as much exposure as cyanide coffee trial, Aa Gatot case, Brangelina, Awkarin, Mas Agus and friends’ selfie and… GOOD LORD I MUST’VE HAD TOO MUCH LINETODAY I GOTTA STOP NOW.

So, here goes.

Poster Pemilihan Duta Petani Muda 2016

I want to join the competition but I’m not a farmer. Maybe in the next few years if I ever have time and be eligible to sign up (which is very very less likely). So for now, this is the least thing I can do.

So here’s to Indonesian farmers, Son. For each grain of local rice we eat, each cut of cheap-but-good tomato, each clove of fresh garlic, and every other edible thing that is in my kitchen, we owe it to them. We deeply thank them for their hard work. I hope the government and public could finally manage to enhance their reputation. And 2020 Susan (if any) would dream to become a farmer. And you and your friends will have one more option for future job inspiration.

Selamat Hari Tani Nasional.

 

Mother

Categories: Awkward Mother, Gardening/farming | Leave a comment

The cardamom in my soup

Dear Son,

In life, you will play different roles in different occasions.

Sometimes you get the biggest part, sometimes you you’re just an extra.

People don’t always recognize you.

Or know you exist.

Some things can still work without your presence too.

That’s okay.

But always, always do it well.

So when you feel like you’re not the most important person in a circle, think of a cardamom.

It’s a kind of spices that I sometimes put in my soup, in a very teeny tiny amount. Without it, I can still cook and my soup will still look like a commonly known soup. People will only ask if the beef, the carrot, or the potato is missing in their bowl. They won’t care so much whether it has a cardamom or not.

But Son, a cardamom actually makes a difference. It gives a different aromatic warmth that is felt by everyone. Most people will enjoy it, but don’t know where that sensation comes from. And people who don’t cook don’t even know what a cardamom is. Only a very few people will notice it and appreciate its presence. And most of the time, they are the ones who are good in the kitchen. In other words, they are the expert ones in the field.

There are also, people who don’t like the taste of a cardamom for no reason. But they are rare. And if you happen to meet them, I think you’re just having a very bad luck. Everyone get bad lucks every once in a while, Son. Don’t worry.

Therefore, Son, if you’re beef, be very good beef.

If you’re a carrot or a potato, be a very good carrot or a very good potato.

And if you’re a cardamom, be a very good cardamom.

And when you’re a cardamom, don’t bother to try replacing a carrot, because that will not make a good soup.

So, My Dear Son, whatever circumstances you have on hands, always know your role.

Work together with other roles.

And make the best impact in the play.

 

 

Mother

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Because we don’t have Indonesian Grammar Day

Dear Son,

Look at this picture. This is too embarrassing.

I don’t want you to grow up to be some kind of adult who does this.

Please don’t write this way.

20160325_073340-01

Because when you’re indicating preposition of place or referring to a certain location, “DI” and “a place name” should be separated by a space.

It should be DI AREA.

Not DIAREA.

I’m sorry to inform you that I’m no expert in my native language. There are many rules in Bahasa Indonesia that I might not be aware of. But I keep trying to learn them and even when I do, I still make a lot of mistakes too.

So you should learn better. At least don’t belittle Indonesian grammar. It seems that we don’t make a big deal about this. And it’s actually sad.

When you grow up, you will meet people who don’t care about kata sambung, imbuhan, and EYD. That may include your coworkers, teachers, bosses, or even VIPs who are considered academically smart. They won’t notice that you put extra effort on doing the right thing. Some may laugh at you for being too pedantic. And they will think you’re weird.

But that’s okay, Son. It is small. But I believe it’s important to respect our own language. With the our public tendency to use non-formal or foreign words, it’s hard to do so. I don’t use formal Indonesian in daily chats and casual writings either. Often I write in English too. But Sweetheart, if you happen to be doing something official, please choose the proper way. Ask someone legitimate. Open your dictionary. Google search. Whatever attempts you can do.

Today is September 8th and we don’t have Indonesian Grammar Day. Nobody bothers to celebrate such thing. So, happy International Literacy Day, Son. It’s vital to be literate. And it is best to be properly literate.

Mother

 

P.S. Oh, and the smaller words written in red paint below? Yeah those are dirty words. Don’t write them in public.

Categories: Awkward Mother, Daily Rambler, Occasional Writer | Leave a comment

Remind me about the words of appreciation

Dear Son,

There are times when a husband would voluntarily open his mouth to say something just to piss his wife off. Mine does too. But there are times though, when he unexpectedly comes up with a few words that truly make my day.

Now bear this in your mind. Because if one day you decide to get married, this is the kind of unusual yet magic words that could melt your wife’s heart, and keep her from scolding you (at least for 1×24 hours). She will even cook you your favorite dish (in your father’s case, it’s Indomie with extra extra EXTRA Boncabe). And more importantly, she will be thankful for having you as her husband.

Sometime recently, he told me this:

“Housewife chores are extremely hard. I only replace your task for 6 hours today and I don’t think I can ever manage to swap roles. I would rather spend hours at the office than do whatever it is that you do everyday. It’s just.., too hard.”

I’m pretty sure he didn’t mean to make compliments or intentionally created such strategy to get his Boncabe Indomie. He just made a comment out of his own experience. But to me, it sounded like a wonderful appreciation.

With digital wars these days between working mothers vs stay-at-home mothers feat. ustadz ibukota feat. unmarried netizens who think they know everything about marriage, and with daily judgmental comments from people around us, starting a family is highly challenging. You barely escape a day without being criticized for your life choices, parenting values, and even relationship style. I’m not telling you to ignore that because you need evaluation to improve yourself. But it is not always easy on the ear and it can drive you crazy. So you should always remember that what matters the most is what your partner thinks about you.

I tell you Son, I see old couples these days tend to take their spouse for granted. They hate, they disrespect, and are fed up with each other. I don’t want that but who knows what will happen to us in the future? So maybe, if 30 years later he becomes so annoying that I want to throw a brick at him (or vice versa), please do us a favor. Remind him that sometime in 2016 he used to appreciate me this much. And remind me too about how much it ever meant to me.

 

Mother

Categories: Awkward Mother, Daily Rambler | Leave a comment

Please don’t hate me for not throwing a party on your first birthday

Dear Son,

Just because somebody doesn’t follow a trend about an event doesn’t mean she doesn’t care. People have different customs and the way they cherish something. Your father and I don’t come from a family that celebrates first birthday. Your grandparents annually forget their wedding anniversaries. My siblings and I do not attend our university graduation. You just happen to be born in a family that doesn’t celebrate much. Only a few that really matters. But we are joyous folks.  And we respect and enjoy people’s big days.

You’re more than a creature who looks like me. Your father and I are glad to know that your birth has become a huge blessing, not only for us but also the whole big family.  You know the feeling when you try making a pizza for the first time and turns out everyone loves it? That, times 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.

I feel that our big family gets together more often now. Your bude, tante, and oom seem to put more effort to come home every weekend so they can see you. Your grandparents have something that could (well, sometimes) distract them from their daily fight. You make your parents happy. You make me feel that I mean so much to somebody. It’s rare.

You really are the light of wisdom that brings family together.

Just like what your name means.

(Well, sort of).

Anyway, on your birthday I prayed for you longer than usual, and I was relieved I managed to keep you alive for 365 days! Also, I tried baking several baby-friendly cakes for you. They actually tasted decent but weren’t very instagramable. And I offered you some but you didn’t seem to like it. So I decided to eat them all. I’m sorry, Son. Next year I will do better (and you should be able to help me in the kitchen).

Those were supposed to be apple rose cake which got burned and pumpkin cupcakes dough that taste better before getting into the oven 

 

Soooo. Happy turning one! I should’ve posted this like, almost a hundred days ago, but you kept me busy. See how I prioritize you over social media? :p

Okay. You caught me making excuses. But I honestly believe you shouldn’t wait for a certain day to be thankful for something.

Here’s to celebrate 1 year and almost 3 months of your life! And to 31 years and a month of your father’s life! And to two years something of your parents surviving their marriage! And to everything in life that is wonderful and sometimes taken for granted! Cheers!

Oh dear, we love you so much.

XO,

Butopik & husband

Categories: Awkward Mother | Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.